Ellers har jeg funnet flere steder med sopper der veldig få andre plukker, og dermed er det omtrent et sikkert soppsted. Hordnesskogen er blant de stedene, og etter at lillesøster Benedicte var på besøk har jeg fått flere nye arter inn på sikkerlista mi. Hun plukker andre sopper enn det jeg gjør, så nå var det på tide å dele soppkunnskapene våre. Hordnesskogen har vist seg å inneholde en god del flere arter enn bare traktkantarell, og jeg har funnet steinsopp, piggsopp, kantarell, rødnende fluesopp, matblekksopp, diverse kremler og selvfølgelig skrubb. Rødnende fluesopp var ny å plukke for oss begge, og det gjør litt vondt innvendig å spise en fluesopp, men på pizza funket det. Ikke så god på smak at det er en jeg kommer til å fortsette med, men det er kult å ha prøvd, pluss at da ligger den på den sikre sopplista mi.
I skrivende stund står det omtrent 10 glass med tørket sopp på benken, med 7 forskjellige arter. Fryseren er også godt pakket med sopp og bær, og kjøleskapet begynner å få litt glass med syltet sopp i seg, så det skal ikke være mangler på sopp fremover.
Traktkantarell og gul trompetsopp har sesong ut desember, så det plukkes fortsatt.