Dette er for meg noe helt vanlig, vi pleide å ha det som dessert når jeg bodde i Tromsø, men her i Bergen har jeg adpotert det som middag. De fleste har nok hørt om blodpølse og blodpudding, men blodpannekaker er tydeligvis ikke fullt så populær. Her er uansett mamma sin oppskrift på blodpannekaker. Jeg bruker matblod som kan kjøpes i noen vanlige butikker. Jeg har også brukt ferskt blod, men da må det siles for å få vekk det som eventuelt koagulerer.
1 liter matblod
1/2 l vann
1 ts salt
1 ts nellik
1 ts allehånde
1 ts kanel
1 dl sukker
hvetemel
Ha blod vann og krydder i en bolle og rør inn sukkeret. Ha i hvetemel til røren er passe tykk, den skal ligne på vanlig pannekakerøre. Stekes på en side til pannekaken er blitt brunfarget. Stekes på andre siden ca like lenge.
1 liter matblod
1/2 l vann
1 ts salt
1 ts nellik
1 ts allehånde
1 ts kanel
1 dl sukker
hvetemel
Ha blod vann og krydder i en bolle og rør inn sukkeret. Ha i hvetemel til røren er passe tykk, den skal ligne på vanlig pannekakerøre. Stekes på en side til pannekaken er blitt brunfarget. Stekes på andre siden ca like lenge.