Skyteblogg
  • Hjem
  • Om meg
  • Pistolbloggen
  • Riflebloggen
  • Jaktbloggen
  • Matbloggen
  • Mine våpen
    • Browning X-bolt
    • Walther GSP
    • CZ SP-01 Shadow
    • Franchi Falconet
    • Ruger Precision Rifle
    • AR 15

Tørke kjøtt

13/10/2014

0 Comments

 
I går laget jeg marinade av olje, eddik og salt. Tynne kjøttskiver ble lagt i marinaden i går  kveld, og har fått lov til å ligge i kjøleskapet i marinaden i nesten 24 timer.
Picture
I dag ble kjøttet tørket av, lagt på rist, og jeg hadde på tre forskjellige blandinger med krydder. Det ble tacokrydder, en indisk hjemmelaget blanding, og en søt blanding. Deretter ble de satt i ovnen på 70 grader i noen timer, til de er rimelig rispy.
Picture
Vet ikke eksakt hvor lenge de sto inne, men det merkes på kjøttet når det er ferdig. Jeg liker ikke crispy, vil helst at det skal være litt seigt. Det ferdige produktet er allerede testet, og godkjent.
Picture
0 Comments

Partering av hjort, dag 2

12/10/2014

0 Comments

 
Kjøttkverna sa i dag takk for seg, mulig at kniven er litt dårlig, men sliping gjorde ikke ting bedre. Har gått tom for idéer, så blir vel å kjøpe en ny ordentlig kjøttkvern i morgen eller noe. Har enda to vakumposer med kjøtt som skal bli kjøttdeig...

I dag var det for det meste biffdelene som skulle finpusses og skjæres opp i de forskjellige biffene. Et lår består av 7 ulike biffer og steker, vi bruker 6 av de. Den såkalte jegerbiffen blir grytekjøtt, mest fordi den er så liten på kolla at den ikke kan brukes til ordentlig biff. Men det blir nok kjøtt uansett: 2 bogstek, 2 rundbiffer, 2 lårstek, bankebiff, flatbiff, lårtunge, mørbrad, indrefilet og ytrefilet. Masse god mat
Picture
Kolla veide 63 kilo før partering, og regner med det ble ca 20 kilo rent kjøtt av henne. Her er ca 2/3 , resten ble fryst ned i går.
Picture
Og enda er det mer kjøttdeig igjen...

Var suksess i fjor med tørket kjøtt, om enn litt kjedelige smaker for min del, men i år har jeg kikket litt på forskjellige oppdkrifter, og skal lage marinaden i dag. Det blir en egen post om dette, mest sannsynlig i morgen når kjøttet er ferdig tørket og marinert.
0 Comments

Partering av hjort, dag 1

11/10/2014

0 Comments

 
Etter jakt må også viltet taes vare på, dette gjør vi selv. Vi hadde lagret hjorten i hengeren til skytebanen, som er en kombinert kjøle- og parteringshenger. Her fikk hjorten henge en hel dag, før vi grovparterte den og tok den hjem. Utbeining foregikk også her, slik at vi slipper alt det tullet  hjemme, med masse bein og et skrog i søppeldunken, slik som i fjor...
Picture
Her er begge bogene kommet av, og kjøttet herfra blir stort sett grytekjøtt eller kjøttdeig. Til neste år blir det kanskje pølser?
Picture
Her er både indre- og ytrefilet kommet av, og skal finpusses senere. I fjor tok vi en hel indrefilet til helsteking, blir sikkert det i år også. Det er fantastisk godt.
Picture
Første låret er kommet av, det er det som tar lengs tid. Utbeining ble gjort på stedet, og finpartering gjøres hjemme. I låret ligger masse gode biffer, i tillegg til en stor stek, og enda en stek på leggen hvis man velger å ta vare på den, slik vi gjorde.
Picture
Låret er klar til å beines ut. Det er heldigvis veldig enkelt å beine ut uten å måtte ta hele låret fra hverandre.
Picture
Hjorteskrotten uten mer kjøtt, og ser ut som noe fra en Alien film. Alt bein kastes, flere bæreposer med uferdig kjøttdeler skal i bilen, og hele hengeren skal vaskes.

Da vi kom hjem ble lårene finpartert, kjøttdeig nesten ferdigmalt, og alt pakket i poser og lagt i kjøleskap til i morgen, da vi har tid og lyst til å fortsette.
0 Comments

    Matbloggen

    Denne bloggen omhandler alt av mat som har med jakt å gjøre. I det siste også tilbehør fra soppjakt, bærjakt og andre godsaker fra naturen.

    Arkiv

    October 2021
    October 2016
    September 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    March 2015
    January 2015
    December 2014
    October 2014
    September 2014

    Kategorier

    All
    Fugl
    Hare
    Hjort
    Info
    Innmat
    Partering
    Rype
    Skarv
    Sopp
    Tilbehør
    Tilbehør

Copyright 2022