Skyteblogg
  • Hjem
  • Om meg
  • Pistolbloggen
  • Riflebloggen
  • Jaktbloggen
  • Matbloggen
  • Mine våpen
    • Browning X-bolt
    • Walther GSP
    • CZ SP-01 Shadow
    • Franchi Falconet
    • Ruger Precision Rifle
    • AR 15

Roastdeer, kraft og tørket kjøtt

27/10/2016

1 Comment

 
Denne uken ble det laget diverse hjorteprodukter. Mandagen fikk kjøttkraften stå og småkoke nesten en hel dag. Greit at jeg begynner på jobb når JW er ferdig, så fikk den stå på komfyren fra morgen til kveld. En del av ryggraden, litt løk og litt purre, salt og pepper. Det luktet fantastisk, og ble fryst ned i isbitposer.
Bilde
Tirsdagen tok jeg opp en bogplomme, skar den opp i tynne skiver og marinerte i olje, salt og pepper. Den fikk ligge i kjøleskapet i to dager, før den ble satt i ovnen på 100 grader med en tresleiv i døren i noen timer, til de ble akkurat passe tørre.
Bilde
Tirsdagen ble også brukt til å lage roastdeer. Samme som roastbeef, bare med hjort. Tok opp en stek fra 2014 som jeg stekte på svark varme i ovnen i noen timer. Den ble rød og fin inni, og ble skåret opp i tynne skiver til pålegg.
Bilde
1 Comment

Hjortepartering 2016

23/10/2016

0 Comments

 
I år tok vi med oss ei kolle hjem fra Trøndelag, som ble skutt tirsdags kveld. Den fikk henge til onsdag neste uke, og vi brukte tre jobbdager på å skjære ned og partere. Det ble også tatt en bukk på et annet jaktterreng der JW var med og bar ut, og vi stilte til partering der og. 9 timer av en søndagen i dag ble brukt på den jobben. I morgen må jeg opp dit og vaske ut tilhengeren, det var noe vi faktisk ikke gadd å gjøre sent en søndags kveld. Kolla veide 68 kilo, og ble til en ren kjøttvekt på 27 kilo. Bukken veide 95 kilo, men den ble delt på fire parter, så vi aner ikke hvor mye ren kjøttvekt var. Tipper rundt 40-45 kilo, men det blir ren gjetning. Men andre gøye tall: indrefilet på 450 gram hver, og lårstek på over 2 kilo! Ganske velvoksen bukk, men han var på retur, så det var på tide at han ble tatt. Slaktet så helt forferdelig ut; skytteren hadde hatt maks uflaks og truffet i kneet, deretter hadde bukken gått utfor en skrent og knekt lårbenet, så alt var bare blodslått og fælt. Men ble likevel mye godt kjøtt, som skal nytes i lang tid fremover.
Bilde
0 Comments

    Matbloggen

    Denne bloggen omhandler alt av mat som har med jakt å gjøre. I det siste også tilbehør fra soppjakt, bærjakt og andre godsaker fra naturen.

    Arkiv

    October 2021
    October 2016
    September 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    March 2015
    January 2015
    December 2014
    October 2014
    September 2014

    Kategorier

    All
    Fugl
    Hare
    Hjort
    Info
    Innmat
    Partering
    Rype
    Skarv
    Sopp
    Tilbehør
    Tilbehør

Copyright 2022