Teknisk sett andre, men det er samme tingen jeg sanker, nemlig ramsløk. Dette er en plante jeg har blitt vist av ei venninne, som har vært så snill å gi meg lokasjonen til et fantastisk sted å plukke på. Det ligger på Haust på Osterøy, så ikke kjempelangt fra der jeg bor nå. Dette blir fjerde sesongen jeg plukker ramsløk her, og det blir bare mer for hvert år som går. Feltet strekker seg nesten 3km, så det er nok å ta av.
Ramsløk er en løk, og sprer seg dermed veldig raskt. Her på Vestlandet finnes den nesten over alt, men den er ikke å finne i nord, og rundt Oslo går folk bananas når de finner. Så mamma og pappa synes det er kjempegøy å få tak i det, siden de fortsatt bor i Tromsø og ramsløk ikke finnes der oppe.
Har flere ting jeg bruker ramsløk til, men det aller meste blir frosset til senere bruk. Syltet et glass i år, har fortsatt bittelitt igjen fra i fjor. Sylting er det eneste som krever fersk ramsløk, resten kan jeg lage av frossen, dermed fryser jeg en del. Olje og ramsløkmos er nettopp laget, har fortsatt igjen pulver fra tørket ramsløk, som jeg bruker i krydder og i ramsløksmør. Ellers har jeg også et par oppskrifter med ramsløk i bakst jeg bruker.
Ramsløk er en løk, og sprer seg dermed veldig raskt. Her på Vestlandet finnes den nesten over alt, men den er ikke å finne i nord, og rundt Oslo går folk bananas når de finner. Så mamma og pappa synes det er kjempegøy å få tak i det, siden de fortsatt bor i Tromsø og ramsløk ikke finnes der oppe.
Har flere ting jeg bruker ramsløk til, men det aller meste blir frosset til senere bruk. Syltet et glass i år, har fortsatt bittelitt igjen fra i fjor. Sylting er det eneste som krever fersk ramsløk, resten kan jeg lage av frossen, dermed fryser jeg en del. Olje og ramsløkmos er nettopp laget, har fortsatt igjen pulver fra tørket ramsløk, som jeg bruker i krydder og i ramsløksmør. Ellers har jeg også et par oppskrifter med ramsløk i bakst jeg bruker.