Skyteblogg
  • Hjem
  • Om meg
  • Pistolbloggen
  • Riflebloggen
  • Jaktbloggen
  • Matbloggen
  • Mine våpen
    • Browning X-bolt
    • Walther GSP
    • CZ SP-01 Shadow
    • Franchi Falconet
    • Ruger Precision Rifle
    • AR 15

Partering av hjort, dag 2

12/10/2014

0 Comments

 
Kjøttkverna sa i dag takk for seg, mulig at kniven er litt dårlig, men sliping gjorde ikke ting bedre. Har gått tom for idéer, så blir vel å kjøpe en ny ordentlig kjøttkvern i morgen eller noe. Har enda to vakumposer med kjøtt som skal bli kjøttdeig...

I dag var det for det meste biffdelene som skulle finpusses og skjæres opp i de forskjellige biffene. Et lår består av 7 ulike biffer og steker, vi bruker 6 av de. Den såkalte jegerbiffen blir grytekjøtt, mest fordi den er så liten på kolla at den ikke kan brukes til ordentlig biff. Men det blir nok kjøtt uansett: 2 bogstek, 2 rundbiffer, 2 lårstek, bankebiff, flatbiff, lårtunge, mørbrad, indrefilet og ytrefilet. Masse god mat
Picture
Kolla veide 63 kilo før partering, og regner med det ble ca 20 kilo rent kjøtt av henne. Her er ca 2/3 , resten ble fryst ned i går.
Picture
Og enda er det mer kjøttdeig igjen...

Var suksess i fjor med tørket kjøtt, om enn litt kjedelige smaker for min del, men i år har jeg kikket litt på forskjellige oppdkrifter, og skal lage marinaden i dag. Det blir en egen post om dette, mest sannsynlig i morgen når kjøttet er ferdig tørket og marinert.
0 Comments



Leave a Reply.

    Matbloggen

    Denne bloggen omhandler alt av mat som har med jakt å gjøre. I det siste også tilbehør fra soppjakt, bærjakt og andre godsaker fra naturen.

    Arkiv

    October 2021
    October 2016
    September 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    March 2015
    January 2015
    December 2014
    October 2014
    September 2014

    Kategorier

    All
    Fugl
    Hare
    Hjort
    Info
    Innmat
    Partering
    Rype
    Skarv
    Sopp
    Tilbehør
    Tilbehør

Copyright 2022