Kjøttet har nå hengt i en uke og fått mørnet seg, og begge hjortene er godt ferdige nå. Jeg har fri både i dag og i morgen, og planen var at jeg skulle ta det jeg klarte på de to dagene, så skulle vi ta resten i dag hjemme. Hjortene henger til mørning i tilhengeren til skytterlaget, ca 30 min kjøring fra der vi bor. Etter å ha stoppet på vegen for å kjøpe engangshansker og noe å spise kom jeg frem, til en liten overraskelse. Begge dyrene var mer eller mindre dekket med mugg. Jeg sjekket kjøttet på mandagen (to dager siden) og da var det helt fint, så det er heldigvis bare fersk mugg som ikke har rukket å sette seg i selve kjøttet. Det finnes mange råd for dette, vi valgte eddikvann. Bland blank eddig i vann, bruk en ren klut og tørk av hjortene. Eddik setter ikke smak på kjøttet, så det er greit å bruke det. Vi fant ut at dette var noe vi måtte finne ut av i felleskap, så jeg ventet til etter at JW var ferdig på jobb, så dro vi i lag. Måtte kjøpe en ny bøtte; den vi har er brukt til å vaske patronhylser i, og dermed ikke den reneste som finnes. Mens JW vasket av hjortene begynte jeg på bogen på kolla. Innen JW var ferdig med vasking var jeg godt over halvferdig, og da jeg var ferdig med alle 4 bogene hadde JW skjært vekk alle skuddskader, så vi var godt i gang. Ellers ble kolla grovpartert, og ligger i skrivende stund til lufting over diverse bokser i flere deler hjemme i leiligheten. Kalven henger igjen i tilhengeren, jeg skal oppover dit i morgen tidlig etter at jeg har finpartert kolla, så får jeg se hvor langt jeg kommer da. Dessuten må grytekjøtt deles opp og kjøttdeig kværnes. Mulig det blir en lang dag i morgen også.
|
MatbloggenDenne bloggen omhandler alt av mat som har med jakt å gjøre. I det siste også tilbehør fra soppjakt, bærjakt og andre godsaker fra naturen. Arkiv
May 2024
Kategorier
All
|