Hjortesadelen som vi skar til fra kalven tidligere i høst var reservert for jula, og nå da det endelig ble jul, skulle denne til pers. Vekta lå på ca 1,9 kg, med bein, så vi fant ut at det ble litt lite til 6 personer. Dermed ble det blomkålsuppe til forrett. Sadelen ble smurt inn med salt, pepper og einebær, og deretter kjapt forseglet i panna før det bar inn i ovnen i en stekepose. Krafta ble til en herlig saus med mye annet rart i, og smakte fantastisk. Kjøttet ble dessverre stående litt lenge i ovnen, pga en som ikke kom hjem fra skitur til avalt tid, og var dermed gjennomstekt, ikke rød i midten som vi ville ha foretrekt. Alt i alt et herlig måltid, og det tror jeg også blir gjentatt til neste jul.
|
MatbloggenDenne bloggen omhandler alt av mat som har med jakt å gjøre. I det siste også tilbehør fra soppjakt, bærjakt og andre godsaker fra naturen. Arkiv
November 2024
Kategorier
All
|