Skyteblogg
  • Hjem
  • Om meg
  • Pistolbloggen
  • Riflebloggen
  • Jaktbloggen
  • Matbloggen
  • Mine våpen
    • Browning X-bolt
    • Walther GSP
    • CZ SP-01 Shadow
    • Franchi Falconet
    • Ruger Precision Rifle
    • AR 15

Skarv info

1/12/2014

0 Comments

 
Picture
Skarv er en sjøfugl, der storskarven er den vanligste og største. Toppskarven er mindre, og kjennetegnes ved fjær som stikker opp på toppen av hodet. Det finnes også en dvergskarv, men ikke i Norge; her er det bare storskarv og toppskarv, så det er rimelig lett å se forskjell på de. Skarv jaktes på høsten, og de kommer tilbake til de samme stedene, så hvis du vet hvor de var ett år, så er de stort sett der neste år også. De liker seg på svaberg og holmer, der de sitter oppreist med vingene til tørk. De er heller ikke redde for å dykke, og regnes som en av de beste dykkefuglene. De ligger tungt i vannet, det er stort sett bare halsen som stikker opp som et periskop.

Jeg bruker kun storskarv; det er det jeg jakter. Skarven har fått et ufortjent dårlig rykte fordi folk flest ikke kan tilberede skarv. De fleste jeg har snakket med som har spist skarv sier det smaker tran. Dette er enkelt og greit fordi skarven er preppet feil. Alle vet at kjøtt skal mørnes, fugler også. Men ikke skarv! Skarv må flås med en gang, og alt fettet MÅ fjernes. Det er fettet som skaper transmaken, og hvis ikke fettet fjernes innen rimelig tid, helst innen noen timer, så setter smaken seg. Dette kan løses (har jeg hørt) ved å legge kjøttet i kulturmelk, men dette har jeg aldri prøvd, så ikke ta mitt ord for det. Gjør heller alt rett fra starten av, så slipper du melkesøl.

Skarv er et mørkt kjøtt med mye smak, så hvis du er den typen som ikke liker viltsmak er ikke skarv noe for deg. De fleste tar kun vare på brystfileter av alle fugler, men det meste kan brukes. Lår, vinger, brystfileter, hals, lever, krås og hjerte. Lever  hakkes opp og brukes i saus, resten kan spises som grytekjøtt.

0 Comments



Leave a Reply.

    Matbloggen

    Denne bloggen omhandler alt av mat som har med jakt å gjøre. I det siste også tilbehør fra soppjakt, bærjakt og andre godsaker fra naturen.

    Arkiv

    October 2021
    October 2016
    September 2016
    March 2016
    February 2016
    January 2016
    December 2015
    November 2015
    October 2015
    March 2015
    January 2015
    December 2014
    October 2014
    September 2014

    Kategorier

    All
    Fugl
    Hare
    Hjort
    Info
    Innmat
    Partering
    Rype
    Skarv
    Sopp
    Tilbehør
    Tilbehør

Copyright 2022