Har allerede gått flere turer for å sanke diverse greier, nå kommer endelig en liten post på det.
Ramsløk har jeg plukket i mange år, likens i år. Alt ble frosset ned i år, men blir brukt til salt, smør, olje og pesto på senere tidspunkt. En klassiker!
Ellers har jeg rukket å gå to turer etter granskudd. Jeg har brukt dette et par ganger før, og funker knall. Granskuddgelé er fast, ble 4 glass i år. Tørket granskudd også, et innslag i sauer, gryter og krydder. Ellers prøvde jeg meg på sirup igjen, etter at jeg har hoppet over et år. Sirup og jeg er aldri blitt gode venner, jeg klarer ikke helt konsistensen. Enten blir den rennende, slik som på bildet under, eller steinhard og umulig å få ut av flaska. I år lyktes jeg nesten. Hadde laget to flasker med rennende og alt for tynn sirup, kokte de opp på nytt og skulle prøve å få det bare litt tykkere. Tykkere sirup blir også rødere i fargen, så den ser mye tøffere ut. Kokte nok litt for lenge, men heldigvis ikke så lenge at den ikke er brukende. Litt tykkere enn jeg hadde likt, men renner ut av flaska uten hjelp fra en spisepinne slik som sist gang.
Ble ikke syltet granskudd i år, selv om det også er kjempegodt.
Granskudd smaker gran, selvfølgelig, men også ganske syrlig. Sirupen er skikkelig syrlig, selv med en god del sukker, og geleen er også syrlig på smak. De tørkete nålene likeså, som jeg bruker mest i krydderblanding.
Ramsløk har jeg plukket i mange år, likens i år. Alt ble frosset ned i år, men blir brukt til salt, smør, olje og pesto på senere tidspunkt. En klassiker!
Ellers har jeg rukket å gå to turer etter granskudd. Jeg har brukt dette et par ganger før, og funker knall. Granskuddgelé er fast, ble 4 glass i år. Tørket granskudd også, et innslag i sauer, gryter og krydder. Ellers prøvde jeg meg på sirup igjen, etter at jeg har hoppet over et år. Sirup og jeg er aldri blitt gode venner, jeg klarer ikke helt konsistensen. Enten blir den rennende, slik som på bildet under, eller steinhard og umulig å få ut av flaska. I år lyktes jeg nesten. Hadde laget to flasker med rennende og alt for tynn sirup, kokte de opp på nytt og skulle prøve å få det bare litt tykkere. Tykkere sirup blir også rødere i fargen, så den ser mye tøffere ut. Kokte nok litt for lenge, men heldigvis ikke så lenge at den ikke er brukende. Litt tykkere enn jeg hadde likt, men renner ut av flaska uten hjelp fra en spisepinne slik som sist gang.
Ble ikke syltet granskudd i år, selv om det også er kjempegodt.
Granskudd smaker gran, selvfølgelig, men også ganske syrlig. Sirupen er skikkelig syrlig, selv med en god del sukker, og geleen er også syrlig på smak. De tørkete nålene likeså, som jeg bruker mest i krydderblanding.