Våknet opp ti lden herlige lukten av kjøtt i leiligheten. Etter å ha spist frokost og satt på TVn så jeg har litt bakgrunnsstøy satte jeg i gang. Før jeg dro til hengeren for å ta kalven måtte kolla finparteres. To lår, nakken, sidene og ryggen må ordnes. Lårene ble som vanlig deles opp i de respektige biffer og steker, nakken ble nok mest kjøttdeig, og sidene skal vi prøve som spareribs. Ryggen ble delt opp i litt carre og litt ren ytrefilet. Etter det var det tid for kalven, og jeg dro til hengeren. Denne gangen hadde jeg også med meg diverse utstyr til å vaske hengeren med, det trengtes. Tok heldigvis bare noen timer å skjære ned kalven, så var det hjem igjen for finpartering. Mye kjøttdeig ble laget, en god del grytekjøtt, og kalven ble delt i en sadel også. Blir mye morsomt å prøve fram til neste høst. I morgen er det mye mulig det blir testing av pølselaging, men det kan hende bare blir en liten prøve, siden jeg ikke fikk tak i nok flesk til mer enn 1 kg med pølser. Men det problemet tar jeg når det kommer.
|
MatbloggenDenne bloggen omhandler alt av mat som har med jakt å gjøre. I det siste også tilbehør fra soppjakt, bærjakt og andre godsaker fra naturen. Arkiv
November 2024
Kategorier
All
|