Skyteblogg
  • Hjem
  • Pistolbloggen
  • Riflebloggen
  • Jaktbloggen
  • Matbloggen
  • Mine våpen
    • Browning X-bolt
    • Walther GSP
    • CZ SP-01 Shadow
    • Franchi Falconet
    • Ruger Precision Rifle
    • AR 15

Ting med and

21/11/2024

0 kommentarer

 
Skulle gjerne ha sagt at denne er selvskutt, men den kommer fra frysedisken. OBS har tilbud på hel and i skrivende stund, så siden jeg har god erfaring med sist gang jeg gjorde dette kjøpte jeg en til. Blir enkelt delt i 5 deler: to lår, to bryst og to vinger. 5 fine middager til meg. Ene brystfileten ligger i kjøleskapet klart til helga, da skal det fortæres. Ellers er det et skrog og en del fett på anda, og det er teit å kaste rett i matsøpla uten å gjøre noe mer med det. Her skal alt brukes!

Etter å ha fjernet bestanddelene står jeg igjen med skroget. Her er det fortsatt en del fett på, blant annet stjerten, og det skjæres av og legges i en liten kasserolle. Lav varme i en time eller så til mesteparten av fettet er blitt flytende. Kjøle det litt ned før det havner i et glass i kjøleskapet, klart til bruk. Andefett som smakstilsetning i f.eks potetmos anbefales!

Skroget koker jeg kraft på i lag med grønnsaker. Denne gangen ble det gulrot, sellerirot, løk og pastinakk. Pluss godt med salt og pepper, og rosmarin. Fersk fra potteplanten, selvfølgelig. Skummelt å gjøre dette mens man er litt småsulten, lukter helt fantastisk.

Ender da opp med omtrent 900gr brystfilet, 700gr lår og 400gr vinger. I tillegg omtrent 2dl andefett og nesten en liter med kraft.
0 kommentarer

Sopping 2024

7/11/2024

0 kommentarer

 
Har gått veldig fort denne høsten, ble mye greier, og fikk ikke plukket så mye sopp som jeg vanligvis gjør siden lagringskapasiteten er blitt forminsket. Tok med meg det største fryseskapet da, det står nå i den litt lille leiligheten jeg leier til jeg finner meg noe perfekt å kjøpe. Men ett fryseskap til alt pluss et lite under benken kjøleskap betyr litt mindre plass til å lagre ting på, så sanking blir litt deretter nå fremover.
Men jeg har benkeplass nok, så tørking er fortsatt en mulighet!

I år fikk jeg og min plukkevenninne Andrea koordinater til en svart trompetsopp plass av en annen venn av oss. Første gangen jeg plukker denne soppen, og det jeg ikke spiste med en gang står nå tørket på benken i påvente av et passende måltid. 

Ellers har jeg plukket alt det vanlige, plukket en del mer skrubb i år for å ha i gryter. Ekstremt mye smak i skrubben, selv om den ikke ser spesielt appetittvekkende ut . 
Ingen soppsoya i år, fant ikke furuskjellpigg på noen av de vanlige stedene. Men det har vert ekstremt vått i år, og lite sol, så soppene har ikke hatt de beste forholdene. Lite sopp i år av den grunn.
Picture
0 kommentarer

    Matbloggen

    Denne bloggen omhandler alt av mat som har med jakt å gjøre. I det siste også tilbehør fra soppjakt, bærjakt og andre godsaker fra naturen.

    Arkiv

    september 2025
    Kan 2025
    november 2024
    Kan 2024
    november 2023
    november 2022
    oktober 2021
    oktober 2016
    september 2016
    mars 2016
    februar 2016
    januar 2016
    desember 2015
    november 2015
    oktober 2015
    mars 2015
    januar 2015
    desember 2014
    oktober 2014
    september 2014

    Kategorier

    All
    Fugl
    Hare
    Hjort
    Info
    Innmat
    Partering
    Rype
    Sank
    Skarv
    Sopp
    Tilbehør
    Tilbehør

skyteblogg.no